Головна » Поліція » Працівник СІЗО визнав недбалість РїСЂРё конвоюванні Гуменюка, коли той РЅС–СЃ РІРёР±СѓС…С–РІРєСѓ

Працівник СІЗО визнав недбалість при конвоюванні Гуменюка, коли той ніс вибухівку

Працівник СІЗО визнав недбалість при конвоюванні Гуменюка, коли той ніс вибухівку

Молодший інспектор держустанови “РљРёС—РІСЃСЊРєРёР№ слідчий ізолятор” РЅРµ Р·РґС–Р№СЃРЅРёРІ обшук обвинуваченого Ігоря Гуменюка Р· роздяганням та обшуком Р№РѕРіРѕ особистих речей, після чого той підірвав вбиральню РІ будівлі СЃСѓРґСѓ.

Джерело: “РЎСѓРґРѕРІРёР№ репортер” С–Р· посиланням РЅР° РІРёСЂРѕРє РІС–Рґ 19 квітня

Деталі: Працівник СІЗО пішов на угоду зі слідством та повідомив, що не провів обшук обвинуваченого Гуменюка, вивів його з камери і передав представникам судової варти Національної гвардії.

Реклама:

Як наслідок, обвинувачений виніс не менше шести саморобних вибухових пристроїв.

Вибухівку Гуменюк ввів у дію в приміщенні Шевченківського районного суду міста Києва, при спробі втечі і загинув сам, а також заподіяв тілесні ушкодження середньої тяжкості старшому інспектору ГУНП та легкі тілесні ушкодження заступнику начальника відділу КОРД.

У судовому засіданні прокурор повідомив, що між ним та працівником СІЗО укладено угоду про визнання винуватості. Сторони домовилися про 2 роки позбавлення волі умовно.

РќР° засіданні також стало РІС–РґРѕРјРѕ, що РІС–РЅ відшкодував матеріальну шкоду РІ 169 тисяч гривень. Загальна СЃСѓРјР° збитків РїРѕ кримінальному провадженні складає 500 тисяч гривень. РЎСѓРјР° ділиться РЅР° трьох обвинувачених працівників СІЗО.

Передісторія:

  • Гуменюка підозрюють Сѓ вбивстві нацгвардійців. Його затримали Сѓ 2015 році після зіткнень РїС–Рґ парламентом.
  • РќР° той час глава РњР’РЎ Арсен Аваков заявив, що саме Гуменюк кидав гранату. Міністр стверджував, що Сѓ РЅСЊРѕРіРѕ Р·РЅР°Р№С€Р»Рё гранату та чеку РІС–Рґ іншої гранати.
  • РЈ 2015 році Сѓ результаті протистояння РїС–Рґ парламентом С– РІРёР±СѓС…Сѓ гранати було поранено понад 130 РѕСЃС–Р±. Четверо військовослужбовців померли РІС–Рґ отриманих ран.
  • Журналісти Р·Р°С„іксували РЅР° відео людину, СЏРєР° кинула гранату.
  • Ігор Гуменюк СЃРІРѕСЋ РїСЂРѕРІРёРЅСѓ РЅРµ визнавав.