Головна » Війна » Ізраїльська армія повідомила про втрату щонайменше 123 солдатів

Ізраїльська армія повідомила про втрату щонайменше 123 солдатів

Ізраїльська армія повідомила про втрату щонайменше 123 солдатів

Ізраїльська армія повідомила, що щонайменше 123 солдати загинули внаслідок нападу ХАМАСу.

Джерело: Haaretz із посиланням на заяву речника Сил оборони Ізраїлю Даніеля Хагарі

Деталі: За його словами, 50 сім’ям ізраїльтян повідомили, що їхніх близьких викрали в Секторі Гази. Щонайменше 123 ізраїльських солдатів були вбиті.

Реклама:

Хагарі повідомив, що ЦАХАЛ забезпечив контроль над усіма ізраїльськими містами і населеними пунктами поблизу кордону з Сектором Гази. 

Пряма мова: “Наскільки ми розуміємо, жоден терорист не проник на територію Ізраїлю протягом ночі. Було кілька інцидентів зіткнень з терористами, які переховувалися на ізраїльській території після першого нападу”.

Читайте також: Як теракти в Ізраїлі змінюють політику ЄС щодо регіону та що робити Україні

Більше деталей: Хагарі додав, що Ізраїль завдає авіаударів по Сектору Гази кожні чотири години.

Щодо північного фронту Хагарі сказав, що на даний момент на кордоні з Ліваном немає жодних “безпекових” інцидентів. Однак, за його словами, ЦАХАЛ залишається в стані готовності.

Передісторія: 

  • 7 жовтня ХАМАС масовано атакував ракетами Ізраїль, у містах спалахнули пожежі. Станом на вечір 8 жовтня кількість загиблих в Ізраїлі внаслідок нападу ХАМАСу перевищила 700 осіб, понад 2200 дістали поранень.
  • Авіація Ізраїлю в ніч на 9 жовтня продовжила наносити удари по Сектору Газа, щоб “знищити можливості терористичної групи ХАМАС”. Повідомлялося, що військові бомбили не лише будинки командирів, а будинки усіх бойовиків. Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила, що за ніч атакувала 500 об’єктів ХАМАС і Палестинського ісламського джихаду.
  • ЦАХАЛ заявив, що Ізраїль “серйозно послабив можливості” палестинського бойового угруповання ХАМАС у результаті повітряних ударів по Газі, які тривали до ранку понеділка.
  • Також повідомлялося, що Ізраїль повернув під контроль усі райони на кордоні біля Сектора Гази. 
  • Після цього ХАМАС заявив, що готовий до переговорів з Ізраїлем. 
  • Армія оборони Ізраїлю заявила, що за ніч 10 жовтня завдала ударів по понад 200 цілях у Секторі Гази.