Головна » Поліція » Вбивство заступника мера Нікополя: поліція затримала підозрюваного

Вбивство заступника мера Нікополя: поліція затримала підозрюваного

Вбивство заступника мера Нікополя: поліція затримала підозрюваного

Поліцейські Дніпропетровщини затримали підозрюваного у вбивстві заступника міського голови Нікополя Віталія Журавльова.

Джерело: пресслужба Нацполу, РћС„С–СЃ генпрокурора

Дослівно: “Зловмисник Р·РґС–Р№СЃРЅРёРІ понад 20 пострілів Сѓ потерпілого та РєРёРЅСѓРІ РІ салон авто гранату, що призвело РґРѕ загоряння автомобіля та смерті чоловіка. Після скоєння злочину нападник закопав Р·Р±СЂРѕСЋ Сѓ лісопосадці та переховувався РІ орендованій квартирі, РґРµ Р№РѕРіРѕ С– затримали правоохоронці”.

Реклама:

Деталі: 8 лютого до поліції надійшло повідомлення, що невідома особа розстріляла автомобіль в одному з районів міста. На місці події в салоні згорілого транспортного засобу було виявлено тіло 59-річного заступника міського голови міста Нікополь.

Правоохоронці розпочали оперативно-розшукові заходи під процесуальним керівництвом прокуратури Дніпропетровської області, в ході яких встановили адресу помешкання, де переховувався нападник. За декілька днів поліцейські затримали фігуранта в орендованій квартирі поблизу місця скоєння злочину.

РЇРє встановили слідчі, 33-річний місцевий мешканець протягом чотирьох місяців готувався РґРѕ скоєння злочину. РўРѕРіРѕ РґРЅСЏ, озброївшись та встановивши маршрут пересування, РІС–РЅ чекав РЅР° заступника мера. Коли автомобіль жертви РїС–Рґ’їхав ближче, фігурант Р·РґС–Р№СЃРЅРёРІ понад 20 пострілів Р· автоматичної Р·Р±СЂРѕС— та РєРёРЅСѓРІ РІ автомобіль гранату, що призвело РґРѕ займання автомобіля та загибелі чиновника. Поліцейські встановили, що знаряддя злочину зловмисник закопав Сѓ лісосмузі. Р—Р±СЂРѕСЋ наразі вилучили та направили РЅР° експертне дослідження.

Також в ході досудового розслідування встановлено, що підозрюваний виношував намір вчинення аналогічних злочинів відносно інших посадових осіб Нікополя. Зараз ця інформація перевіряється в рамках кримінального провадження.

11 лютого слідчими слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області зловмиснику повідомлено про підозру в умисному вбивстві. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Що передувало: 8 лютого в місті Нікополь Дніпропетровськоі області невстановлена особа розстріляла автомобіль заступника міського голови заступника голови Нікопольської ради Віталія Журавльова. Він загинув.

Р—Р° словами джерела РЈРџ, РѕРґРЅР° Р· РѕСЃРЅРѕРІРЅРёС… версій – конфлікт Р· місцевим угрупуванням, СЏРєРёР№ тягнеться Р· 2017 СЂРѕРєСѓ.