Головна » Війна » Розвідка Британії: В РФ бракує охочих іти в армію попри зарплатню і привілеї

Розвідка Британії: В РФ бракує охочих іти в армію попри зарплатню і привілеї

Розвідка Британії: В РФ бракує охочих іти в армію попри зарплатню і привілеї

Попри те, що військова служба у Росії зараз відкриває хороші можливості заробітку, Кремль продовжує відчувати проблеми з вербуванням до лав армії нових людей. 

Джерело: як пише “Європейська правда”, про це розповідає Міністерство оборони Британії у розвідувальному огляді від 29 серпня 

Деталі: Аналітики зазначають, що від початку повномасштабної війни службу у російській армії намагаються робити фінансово привабливою, сподіваючись залучити більше людей. 

Так, згадують слова Владіміра Путіна ще 4 лютого 2022 року, невдовзі перед вторгненням, що лейтенанти отримують 81,2 тисячі рублів на місяць. Проте вже у жовтні 2022 року Путін обіцяв навіть мобілізованим солдатам 195 тисяч рублів на місяць. 

Реклама:

Військові молодших звань, які залучені до війни проти України, зазначає розвідка, зараз отримують понад 200 тисяч рублів на місяць. 

Дослівно: “Це у понад 2,7 разів більше, ніж середня заробітна плата у Росії – 72 851 рубль… Дуже ймовірно, що заробітна плата та додаткові привілеї є потужним стимулом для того, щоби йти в армію, особливо для людей з бідніших регіонів Росії. Але все одно малоймовірно, що Росія досягне своїх цільових показників залучення добровольців до лав армії”.

Що передувало: 

  • У попередньому огляді розповідали, що Москва може відмовитися від чергових навчань “Запад” через нестачу особового складу і техніки, а також побоювання критики.
  • Щодо наслідків ймовірної загибелі керівника ПВК “Вагнер” Євгенія Пригожина та інших для її майбутнього, розвідка вважає, що це буде мати “глибоко дестабілізуючий вплив”.