Головна » Поліція » Міноборони планує створити військову поліцію, яка слідкуватиме за дисципліною

Міноборони планує створити військову поліцію, яка слідкуватиме за дисципліною

Міноборони планує створити військову поліцію, яка слідкуватиме за дисципліною

Міноборони розробляє законопроєкт про створення військової поліції, серед завдань якої буде боротьба з військовими злочинами та забезпечення дисципліни серед військових. 

Джерело: пресслужба Міністерства оборони України

Дослівно: “Орган буде утворено на основі Військової служби правопорядку у ЗСУ.

До нього перейдуть окремі повноваження щодо оперативно-розшукової діяльності та досудового розслідування військових злочинів (в зонах бойових дій)”.

Реклама:

“Серед основних завдань: правоохоронна діяльність з попередження, виявлення, припинення військових злочинів згідно з нормами Кримінального процесуального кодексу України та військових статутів; оперативно-розшукова діяльність; спеціальна превенція у ЗСУ, ДССТ; забезпечення правопорядку, військової дисципліни у ЗСУ, ДССТ; захист прав військовослужбовців;  захист державного майна та виконання покарань”.

Деталі: За даними оборонного відомства, військова поліція має стати військовим формуванням з правоохоронними функціями та входитиме до системи Міноборони.

Мета формування – підтримка військової дисципліни серед військовослужбовців ЗСУ, Міноборони, Державної спеціальної служби транспорту.

Передбачена сумісність військової поліції з відповідними структурами держав-членів НАТО. 

Передісторія

  • 11 червня ми писали про важливість формування режиму законності та правопорядку у військовій сфері.
  •  У чому різниця моделі правоохоронних органів у системі військової юстиції та який варіант реформи системи військової юстиції оптимальний для України?