Головна » Війна » Залужний: Ротація у війську змусить шукати додатковий боєкомплект

Залужний: Ротація у війську змусить шукати додатковий боєкомплект

Залужний: Ротація у війську змусить шукати додатковий боєкомплект

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний виступив проти прийняття закону про проведення ротації на фронті, адже для цього необхідно у тому числі збільшити боєкомплект військових у приблизно два рази.

Джерело: Залужний на брифінгу 26 грудня 

Пряма мова: “Повторюсь, що ситуація на фронті все ж передусім залежить від дій противника.

Реклама:

Я не можу прогнозувати, чи буде це 6 місяців, 5 місяців, 3 місяці. Ситуація буває абсолютно різною, повірте мені. Знову ж таки, якщо люди пропонують 6 місяців проводити ротацію, вони мають розуміти тоді, що бойовий комплект військ потрібно збільшувати приблизно хоча б в два рази.

І якраз на виході буде сума, необхідна для того, щоб через пів року замінити цих людей на бойових позиціях.

А якщо ситуація зміниться? Якщо противник буде атакувати з неатакованих ділянок? Що тоді робити в такій ситуації?

Тому, люди мають відпочивати. Я вимагаю від командирів на місцях, щоб вони робили все можливе і неможливе для того, щоб здійснювати ротацію… у межах підрозділів, у межах військових частин. 

Але законодавчо прописувати, що ми будемо рухатися таким чином… Повірте моєму тридцятирічному досвіду служби в Збройних силах Україні і майже 10 рокам війни, що це поки що, скажімо так, обман …. який нереальний”.

Передісторія: 

  • 25 грудня Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт про вдосконалення мобілізації і військового обліку. Фракція “Слуга народу” вирішила уникати коментарів стосовно цього законопроєкту, посилаючись на те, що це – ініціатива військових.
  • У законопроекті пропонується законодавчо закріпити, що військові, які безпосередньо брали участь у бойових діях, підлягають заміні не пізніше ніж через шість місяців безперервної участі. Період відновлення має тривати не менше двох місяців.

Читайте УП В Google News