Головна » Економіка » В Україні готується реформа для розвитку інклюзивного ринку праці

В Україні готується реформа для розвитку інклюзивного ринку праці

У Мінсоцполітики прагнуть створити систему мотивації роботодавців для працевлаштування осіб з інвалідністю.

В Україні готується реформа для розвитку інклюзивного ринку праці. Про це заявив заступник Міністра соціальної політики Назар Танасишин.

За його словами, реформа включатиме систему мотивації роботодавців, зокрема за рахунок фінансової підтримки облаштування робочих місць та супроводу осіб із інвалідністю під час роботи.

Також він нагадав про інші заходи, спрямовані на підтримку людей із інвалідністю.

Так, на сьогодні введено екстрене надання соціальних послуг та спрощено процедуру отримання допоміжних засобів реабілітації.

Заплановано удосконалити електронну систему даних про осіб з інвалідністю, яка моніторитиме, наскільки якісно людина з інвалідністю отримує реабілітаційні та соціальні послуги.

«Ми в цілому змінюємо підходи до підтримки, адаптації та інтеграції осіб з інвалідністю у суспільство у післявоєнний період. Прагнемо, щоб цей процес був швидшим, простішим, дійсно якісним. Тому, зокрема, переглядаємо підходи до встановлення інвалідності – від медичної до соціальної моделі інвалідності. Актуалізуємо їх відповідно до Міжнародної класифікації функціонування, обмежень життєдіяльності та здоров’я (МКФ).

Розробляємо освітні програми для підготовки протезистів відповідно до міжнародних стандартів. А ще плануємо стимулювати компанії-виробники протезно-ортопедичних виробів розміщувати у післявоєнний період виробничі потужності в Україні», –  зазначив Назар Танасишин.